Wat is Ayurveda Rotterdam ?

Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap of de kunst van het leven’ en staat dus ook nadrukkelijk voor het op een gezonde manier door het leven gaan. Het is met jezelf in balans komen. Heb je het over de Ayurvedische geneeswijze dan geldt dit als een officiële wetenschappelijke geneeskunde, omarmd ook door de Wereld Gezondheids Organisatie. Veelal worden de Ayurvedische consulten en behandelingen dan ook gewoon door de verzekeraars vergoed.

Ayurveda is de oudste geneeswijze en maakt gebruik van natuurlijke kruiden. Die kunnen daadwerkelijk de kwaliteit van leven verbeteren. Bij problemen wordt gekeken naar de bron van de problemen. Vervolgens wordt getracht het lichaam te bevrijden van afvalstoffen om zo de weerstand te verhogen. Deze werkwijze wordt ook wel ontslakken genoemd.

 

Ayurveda Rotterdam

 

Van origine komt Ayurveda uit India. Waarschijnlijk is het de oudste holistische geneeskunst ter wereld. Ayurveda Rotterdam kan mensen helpen om weer balans in lichaam, geest en ziel te krijgen. Ayurveda kan betekenen dat je bijvoorbeeld een Shiatsu massage ondergaat. Alles met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren, op een holistische wijze.

Ayurveda gaat uit van drie bio-energetische krachten. Zij vormen de basis voor alle levende organismen. Dit zijn vata, de kracht van beweging, pitta – de kracht van transformatie- en kapha, ook wel de kracht van structuur genoemd. Ayurveda Rotterdam gaat uit van de krachten die samen sturing geven aan de vijf verschillende elementen waaruit ieder mens is opgebouwd. Dit zijn aarde, water, vuur, lucht en ether. Iedereen wordt geboren met een unieke combinatie van deze genoemde elementen plus daarbij drie bio-energetische krachten. Is er sprake van een verstoring in de balans door een bepaalde manier van leven, dan kunnen er ziekten of gewoon klachten ontstaan.

Ook Ayurveda Rotterdam weet dat elke ziekte begint met een verstoorde balans. Ayurveda Rotterdam helpt om de balans, het evenwicht terug te krijgen en om op een geheel natuurlijke wijze te herstellen. Je kunt bij Ayurveda Rotterdam aanbellen als je te maken hebt met een metabole verstoring, een allergie en ook aan stress gerelateerde klachten. De Ayurvedische geneeskunde is in de moderne samenleving een belangrijke houvast, Dat was vijfduizend jaar geleden zo, en dat is nog steeds zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *