Planning software

Stel, je hebt een bedrijf die werkt met projecten, veel mensen en in een bepaalde tijd. Het plannen van projecten is een uitdaging maar zeker als het gaat om het plannen van projecten in een productieomgeving. Niet alleen de juiste mensen moeten op de juiste tijd op de juiste plaats zijn maar ook materialen moeten op tijd worden besteld en geleverd. Zodat je op tijd kan beginnen aan het werk dat je met de klant hebt afgesproken. Iets wat hierbij helpt is een planning software. Een software die ervoor zorgt dat je alles in orde hebt zodat je goed te werk kan, dit zorgt ervoor dat je klanten tevreden zijn en je een boel omzet kan maken met de mensen om je heen.

Capaciteitsplanning per afdeling per week

In Profity ERP kan in een vroeg stadium de gewenste capaciteit per project worden ingepland. In eerste instantie gebeurt dat meestal vrij grof, bijvoorbeeld per afdeling/per week. Ieder project heeft zijn eigen planning. Alle ingeplande projecten worden per afdeling/per week opgeteld zodat in één oogopslag duidelijk is in welke weken er bij welke afdelingen overbezetting of onderbezetting is. Zo kunt u bovendien vaststellen hoeveel ruimte er nog is voor nieuwe projecten. Projecten kunt u eenvoudig naar voren of naar achteren schuiven om zodoende optimaal van uw capaciteit gebruik te maken.

Capaciteitsplanning per medewerker per dag

Als een project daadwerkelijk moet worden uitgevoerd, dan is het gewenst om in de productie en bij de montage het werk goed te verdelen over de beschikbare ploegen. Of extra ploegen in te zetten als dat nodig is. Met de medewerker/dagplanning kunt u het werk voor bijvoorbeeld de volgende week eenvoudig toewijzen aan medewerkers of ploegen. En daarna schuiven als dat nodig is.

Als dit allemaal is geregeld en de software is geïmplementeerd dan kan je ervoor kiezen dat je het gaat uitbreiden op je dagelijkse leven. Dit is wel heel fijn voor personeel want dan weten ze precies waar ze aan toe zijn. Dit is echter belangrijk voor de functionaliteit van het bedrijf. Een bedrijf kan veel beter werken op een software planning omdat alles dan gestructureerd is wat ervoor zorgt dat een bedrijf de focus er beter op houdt. Dit scheelt in kosten en de kosten van een software planning worden gedrukt.

Zorg ervoor dat je bedrijf goed functioneert, dit is goed voor je portemonnee en kan leiden tot geluk. Want eerlijk is eerlijk, geld maakt gelukkig omdat je meer kan doen met geld dan zonder geld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *