Je moet eigenlijk een keer naar een sauna thermen gaan

Wie echt een keer ontspannen wil na een week hard werken, die moet eigenlijk een keer naar een sauna thermen gaan. Iedereen weet wel wat een sauna is, thermen is de benaming voor een grotere badinrichting in de Romeinse wereld. Het woord komt van het Griekse bijvoeglijk naamwoord thermos.

Een weldaad aan warmte en geuren

Niets is meer ontspannen en beter voor lijf en leden als een bezoek aan een sauna thermen. Elke afzonderlijke sauna verwarmt je en verrast je, waardoor een bezoek aan een sauna thermen elke keer weer een verrassing is. In de sauna thermen geniet je van rust en authentieke rituelen. Een bezoek aan een sauna thermen is een weldaad aan warmte en geuren.

 

sauna thermen

 

Finse sauna staat traditioneel voor pure wellness

Er is tegenwoordig niet een soort sauna. Integendeel, want ga je naar de sauna thermen dan kun je zomaar eens te maken krijgen met de Russische Banja sauna, de Azië sauna, de panoramasauna of de infraroodsauna. Misschien ga je wel in het Saltarium met zuiverend zout. Uiteraard is ook de Finse sauna een optie, de traditionele sauna voor pure wellness.

Een sauna zorgt voor volledige ontspanning en afvoer van afvalstoffen

De sauna’s in de sauna thermen verschillen in onder meer de temperatuur, in de sfeer en in de werking voor lichaam en geest. Gemene deler is dat ze allemaal voor volledige ontspanning zorgen en dat je sneller van je overtollige afvalstoffen verlost raakt. Uiteraard bepaal je steeds zelf hoe lang je in de thermen sauna blijft en is ook al afhankelijk van het soort sauna, de luchtvochtigheid en de temperatuur in de sauna.

Begin eens met het doorbrengen van een kwartier in de sauna

Ben je beginner in de wereld van sauna thermen, dan is het verstandig om in eerste instantie maximaal een kwartier te blijven en daarna voor afkoeling te kiezen. Vervolgens kun je – als je dat wilt- nog een keer in de sauna gaan. Ondanks richtlijnen en dit uitgangspunt, moet je altijd naar je lichaam luisteren als je een sauna bezoekt. Vind je het te warm, krijg je hoofdpijn of voel jij je licht in het hoofd? Dan is het de hoogste tijd om naar buiten te gaan, ongeacht de periode dat je al in de sauna zit. Belangrijk is bovendien om na een saunabezoek goed af te koelen. Neem daar dus altijd de tijd voor, zoals je in een sauna thermen voor alles gewoon heerlijk de tijd neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *