Mindfulness Den Haag

 

Mindfulness Den Haag

Wil jij meer mindful in het leven staan? Ben je er zat van dat je leeft in het verleden en je altijd maar druk maakt over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren? Wil je meer genieten van het nu? Van die prachtige zonsopkomst, het drinken van een heerlijke kop koffie of intens kunnen genieten van prachtige muziek zonder dat je gedachten afdwalen naar wat allemaal nog moet gebeuren? Wil je werken aan je mindfulness in Den Haag?

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent eigenlijk dat je je volledig bewust bent van waar je op dit moment, nu, mee bezig bent. Je zou mindfulness ook kunnen omschrijven als opmerkzaam zijn of aandachtig zijn. Als je mindful bent dan leef je met aandacht. Als gevolg zul je meer genieten van het leven, dankbaarder zijn, minder stress ervaren en minder piekeren.

 

Je leeft bewuster en intenser

Door je meer te focussen op het huidige moment, zul je merken dat je het leven op een bewustere manier ervaart. Veel mensen maken zich elke dag druk over wat er zou kunnen gebeuren in de toekomst, of voelen zich verdrietig over wat er in het verleden is gebeurd. Als je leeft in het nu, heb je deze zorgen niet. Dit zorgt ervoor dat je meer concentratie hebt, je rustiger voelt en meer ontspannen bent. Je zult zien dat je geest een stuk leger en rustiger wordt. Keuzes worden dan niet meer op automatische piloot gemaakt, maar op een bewust niveau. Je leert hierdoor beter je eigen grenzen te bewaken.

 

De voordelen van mindfulness

Er zijn veel voordelen aan mindful zijn. Je leert bijvoorbeeld je eigen gedachtepatronen beter kennen, waardoor je anders leert te reageren in bepaalde situaties. Doordat je meer afstand neemt van je problemen, zul je het leven op een veel positievere manier ervaren. Door meer intens en bewust te genieten, zul je minder snel piekeren, minder last hebben van stress en meer energie hebben.

Ook op lichamelijk niveau kan mindfulness voor veel verbeteringen zorgen. Zo zullen stress symptomen aanzienlijk verminderen (denk aan een hoge bloeddruk en slapeloosheid). Als je last hebt van depressieve gevoelens of angsten zul je zien dat dit minder wordt naarmate je meer mindful wordt. Mindfulness Den Haag leert je in het nu te leven met als resultaat; meer stilte in je hoofd. Ben jij klaar voor een mindful leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *