Kantoorrenovatie wordt vaak uitgesteld

Het kantoor wordt te oud.

Je bent 10 jaar geleden begonnen met jouw nieuwe bedrijf. Je bent begonnen in een oud pand omdat alles er al stond. Je kon direct beginnen met werk en had geen tijd om een nieuw pand te laten bouwen. Na jarenlang ploeteren in het oude gebouw is het tijd om een nieuwe look te geven aan het kantoor. Een nieuw jasje om een zo goed mogelijke uitstraling te krijgen voor jou, het personeel en de klanten. Het is tijd voor een kantoorrenovatie.

Kantoor renoveren

De kantoorrenovatie gaat van start.

Het heeft even geduurd voordat je eindelijk wist wat er nodig was om het kantoor een boost te geven. Je hebt een plan opgesteld en de nodige tijd gereserveerd voor het renoveren van je kantoor. Je wilt nieuw laminaat, of toch echt hout. Nieuwe flexplekken en stoelen. Ook is het digitaal allemaal verouderd waardoor zelfs dat gerenoveerd moet worden. Het is tijd geworden om de kantoorrenovatie te laten beginnen. Alle aannemers zijn geselecteerd en ingehuurd. Het kantoorpand is leeggehaald en klaar om te strippen. Je hebt een noodgebouw geplaatst naast het kantoor zodat er gewoon doorgewerkt kan worden, sommige medewerkers werken vanuit huis of gaan de klanten langs.

 

De renovatie van het kantoor stagneert.

Tijdens de renovatie ontstaan er verschillende conflicten binnen de aannemersgroep. Deze conflicten worden ook geschillen in de bouw genoemd. Geschillen zoals het niet op tijd aanleveren van materialen, elkaar in de weg zitten en soms zelf geschillen die persoonlijk oplopen. Om deze geschillen tijdens de bouw te voorkomen kan je een bouwbegeleider inschakelen omdat je zelf niet continue aanwezig kan zijn tijdens de bouw. Geschillen komen vaak voor bij grote projecten met heel erg veel aannemers. Om nu de kantoorrenovatie erbij te pakken is het een goed voorbeeld om te zeggen dat er minimaal 5 aannemers zijn van verschillende diensten. Een bouwbedrijf kan niet de software installeren voor het kantoor bijvoorbeeld. Als deze twee elkaar in de weg lopen ontstaan er geschillen in de bouw. Dit is eigenlijk voor niemand echt prettig maar voor degene die de eigenaar van het kantoorpand is al helemaal niet.

Nadat de geschillen zijn opgelost en de bouw goed is verlopen mag je uiteindelijk wel spreken over een grote stap binnen het bedrijf. De kantoorrenovatie is zo goed als klaar waardoor je er nog jaren in kan of het pand met winst te kunnen verkopen als dat van toepassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *