Houten speelgoed

Houten speelgoed voor je kind

Kinderen worden meer geboren, het aantal kinderen groeit. Wat ook groeit is het aantal milieuvervuiling, dit zorgt ervoor dat er te veel plastic in de wereld omgaat en de wereld steeds slechter wordt. Als je in een omgeving woont dichtbij de zee zie je de effecten. Per jaar komt meer dan 8 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, schildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Het plastic dat in de zeeën terecht komt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

Plastic soep verminderen

Om dit probleem te verminderen moeten we vanaf kleins af aan beginnen. Het speelgoed van de kinderen op dit moment is alleen maar van plastic gemaakt. Dit breekt niet af en zorgt ervoor dat dieren doodgaan. Iets wat de laatste tijd erg in trek is, is het speelgoed gemaakt van hout. Houten speelgoed is de laatste jaren erg gegroeid en er zijn op dit moment heel veel merken die houten speelgoed verkopen. Houten speelgoed is eigenlijk voor iedereen wel leuk, al zeg ik het zelf. Het is lekker robuust wat ervoor zorgt dat je soms hard tekeer kan gaan zonder dat het kapot gaat. Denk aan spellen zoals jenga, als dat van plastic zou zijn, dan was het spel binnen 1 potje al kapot. Een ander groot voordeel aan houten speelgoed is dan ook de duurzaamheid. Daar waar je eigen kindje speelt met de houten treinset van opa, belandt plastieken speelgoed al snel op de afvalberg.

Houten speelgoed

Denk maar aan de plastieken brandweerwagen met oorverdovende sirene die je kind op de kermis won. Of het strandsetje dat hoogstens een vakantie meegaat. Houten speelgoed van goede kwaliteit is bijna onverslijtbaar en gaat generaties mee. Daarom dat ook steeds meer scholen en kinderdagverblijven voor houten speelgoed kiezen. Houten speelgoed is weliswaar een stuk duurder dan plastic, maar daar staat tegenover dat speelgoed van hout veel langer meegaat. Houten speelgoed is een prima keuze als het gaat om veiligheid. Bij de productie van plastic speelgoed komen schadelijke stoffen vrij, bij het maken van houten speelgoed niet. Ook het inslikken van kleine stukjes plastic kan een gevaar voor de gezondheid zijn. En we weten allemaal hoe vaak kleine kindjes iets in hun mond stoppen. Koop nu je houten speelgoed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *