Drone video

Een drone video

Je wilt een video gaan maken voor je bedrijf en je bent op zoek naar een goede manier om alles goed in beeld te brengen. Je hebt het er met collega’s over en je besluit om te gaan kijken naar een drone video. Eerlijk gezegd heb je geen idee wat een drone video is, of wat een drone überhaupt is. Daarom ben je hier op het juiste adres, in dit artikel wordt beschreven wat een drone is en hoe zo’n video eruit ziet.

Wat is nou eigenlijk een drone?

De definitie van een drone kan worden beschreven als een onbemand luchtvoertuig. Een voorbeeld hiervan is een drone die wordt gebruikt als bom in de oorlog. Maar tegenwoordig zijn er ook drones voor normale mensen die het kunnen gebruiken om er bijvoorbeeld mee te filmen. Drones worden ook wel aangeduid met de afkorting UAV, wat staat voor ‘Unmanned Aerial Vehicle’. Met behulp van een afstandsbediening kan een drone vanaf de grond worden bestuurd maar soms ook zelfstandig vliegen volgens een voorgeprogrammeerde route. De naam ‘drone’ is afgeleid van het Engelse woord voor een mannetjes bij, in het Nederlands ook wel dat genoemd.

De drone

Een drone biedt vandaag de dag tal van mogelijkheden. Vele instanties zoals de brandweer en politie gebruiken drones voor civiele doeleinden, zoals het beveiligen van een terrein of bij opsporingsacties. Professionele- en amateurfotografen kunnen met een drone hun hart ophalen. Vanaf grote hoogte kan een drone in combinatie met een camera namelijk mooie videobeelden maken maken. Meerdere fabrikanten specialiseren zich in de ontwikkeling van drones voor consumenten. In Europa zijn Parrot en Dji de meest toonaangevende merken. Deze merken bieden drones aan in een prijsklasse van €300 voor een basismodel tot €3.000 voor een professionele drone.

Je kan je drone eenvoudig uitbreiden met diverse accessoires.

Is je drone niet voorzien van een ingebouwde camera? Met een GoPro Action Cam maak je binnen no-time alsnog de mooiste beelden vanuit de lucht. Wil je de vliegtijd van je drone verlengen? Dankzij een sterkere accu kan je al gauw minuten langer vliegen. Wil je weten waar je precies met je drone hebt gevolgen? Een GPS flight recorder registreert de exacte vliegroute van je drone. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een drone video kan er dus voor zorgen dat je bedrijf beter in kaart wordt gebracht en met de mogelijkheden die een drone biedt kan je heel ver gaan. Dit is een mooie toevoeging aan het imago dat je op dit moment hebt met je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *