Cloud oplossingen Utrecht

Laatst ben ik een bedrijfje begonnen met een aantal vrienden om onze dienst te kunnen leveren. We hebben verschillende producten die wij verkopen, onze dienst, die met name is gefocust op de service willen wij zo goed mogelijk maken. We zijn nu aan het kijken hoe wij onze klanten de juiste service kunnen geven en niet dat de klanten moeten wachten. Dit brengt redelijk wat stress met zich mee aangezien het vaak voorkomt dat we onderweg zijn en soms niet de data hebben die we nodig hebben. Daarom zijn wij op zoek naar iets wat ervoor zorgt dat wij vanuit huis en onderweg bij de juiste informatie kunnen komen om zo een goede service te leveren die de klant ook nodig heeft. Om dit goed te laten werken zijn we op zoek naar een cloud oplossing.

Wat is een cloud?

Vroeger konden mensen dingen opslaan via een harde schijf of een usb-stick. Tegenwoordig kan dit allemaal online, het online opslaan van bestanden noemen we ook wel opslaan in de cloud. De betekenis van dit Engelse woord is ‘wolk’. Het geeft aan dat er via internet gewerkt wordt.Cloud oplossingen Utrecht

Wat heb ik nodig?

Om te kunnen werken in de cloud, hebben gebruikers bij zo’n zogenaamde clouddienst een account nodig met een wachtwoord. Om te cloud te gebruiken hebben mensen ook een internetverbinding nodig. Eenmaal een account en opslag kunnen werknemers vanuit ieder apparaat dat is verbonden met internet terecht bij de cloud. Een ideale oplossing voor mensen die altijd onderweg zijn en niet steeds terug naar kantoor kunnen om de informatie op te halen. Ook is dit een oplossing voor je back-up, die is niet meer fysiek. Mocht er dus brand ontstaan heb je alles nog in de cloud zitten. Een oplossing die veel bedrijven erg fijn vinden.

Veel oplossingen, heeft het ook nadelen?

Als je geen internet hebt op het moment, dan heb je ook geen cloud. Dit is voor sommige een ergernis, een oplossing hiervoor is een wifi-systeem in je auto laten bouwen. Een cloud heeft vaak een beperkte opslagruimte, wil je meer opslag? Dan moet je er flink voor betalen. Dit is iets wat sommige bedrijven niet heel erg fijn vinden. De oplossing wordt immers al aangeboden.

Voor ons bedrijf is een cloud ideaal. Dit is erg fijn om mee te werken en hierdoor kunnen wij als bedrijf flink groeien.

Geplaatst in ICT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *