Buitenschoolse opvang

Wat houdt Buitenschoolse Opvang in?

Wanneer je kind naar de basisschool gaat, kan het zijn dat je een opvang nodig hebt voor buiten de schooltijden en dagen. Een goede oplossing kan de buitenschoolse opvang zijn.Buitenschoolse opvang is een opvang voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar oud. Je kind kan voor, tussen, en na schooltijden naar de buitenschoolse opvang toe. Maar ook tijdens vakanties is dit mogelijk.

Bij de buitenschoolse opvang ligt de nadruk voornamelijk op ontspanning. De rest van de dag heeft je kind het immers al druk met school. Op de buitenschoolse opvang krijgt je kind alle tijd om met leeftijdsgenoten te spelen en zelfstandig een activiteit te ondernemen of juist te ontspannen. De activiteiten die bij buitenschoolse opvang worden aangeboden staan meestal wel in het tekenen van de ontwikkeling van je kind.

Je kind zal veel vrijheid krijgen, maar er is wel altijd begeleiding aanwezig. De activiteiten en begeleiding worden vaak afgestemd op de ontwikkelingsfase van je kind.

Voor welke buitenschoolse opvang kies je?

Wanneer je kind naar buitenschoolse opvang gaat kan je ervoor kiezen om voor de buitenschoolse opvang te kiezen die vanuit de basisschool is geregeld, of je gaat zelf op zoek naar buitenschoolse opvang.

Vanuit de basisschool geregelde buitenschoolse opvang

Basisscholen zijn sinds 2007 verplicht om voorzieningen voor buitenschoolse opvang aan te bieden. Daarbij zijn ze ook verplicht om tussenschoolse opvang te verzorgen. De basisscholen mogen zelf bepalen of ze hiervoor een kinderdagverblijf inschakelen of dat ze de opvang zelf gaan regelen. Wanneer de basisschool een kinderdagverblijf hiervoor heeft ingeschakeld zal je kind van school gehaald en gebracht worden door de begeleiders van het kinderdagverblijf. Buitenschoolse opvang

Zelf buitenschoolse opvang regelen

Maar misschien bevalt de buitenschoolse opvang die is geregeld door de basisschool je niet. Dan kan je ook altijd zelf op zoek gaan naar een andere buitenschoolse opvang. Het is dan goed om te letten op de volgende punten:

De grote van de groep;

Hoe de buitenschoolse opvang eruit ziet (netjes, goed onderhouden, sfeervol);

Welke activiteiten er worden aangeboden;

Of het in de buurt van de basisschool is;

Welke soorten opvang bieden ze aan;

Wat is de reputatie van de buitenschoolse opvang;

Hoe is je gevoel bij de medewerkers;

Wat is de prijs en wat is hierbij inbegrepen.

Kijk goed naar wat je eerste indruk is en bij twijfel verder kijken naar iets wat wel goed voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *